Csíkrákos a Bogáti tetőről  

Kiadó a Várpataki Erdei Ház

Meghívjuk a  Várpataki Erdei Házunkhoz, töltsön néhány napot nomád körülmények között a Hargitán.


Csíkszeredától 13 kilométerre van Csíkrákos, innen 7 kilométeres  erdei út vezet a házig.Könnyű és gyors az ideutazás, és mégis teljesen kikerül a város rohanó zajából, a kötöttségből, csak a legfontosabb marad: a természet.

A ház szerkezete:

Kétszintes, gerendából épült, 20-30 személy befogadására alkalmas.

földszinten egy nagy terem van, ami asztalokkal, padokkal és 4 ággyal van berendezve. Ez a tér alkalmas a benti programok (játékok) megtartására, valamint étkezésekre. Emellett egy főzőfülke is a vendégek rendelkezésére áll, ahol gázrezsót, kül- és beltéri főzéshez szükséges alapedényeket is találnak.

tetőtérben három szoba van, matracokkal felszerelve, ebből kettő egymásba nyíló, egy pedig külön bejáratú.

varpatak01-160x120wA házat vadregényes szépségű fenyőerdő veszi körül, a tisztáson folyik át a bővizű patak és közelében találhatóak a híres Pogányvár romjai. A gyerek megismerkedhetnek a várhoz kötődő legendákkal, felfedezhetik a romokat, és maradandó élményben van része annak is, akinek barangolni támad kedve.

Jöjjenek, tapasztalják meg a fiatalok a nomád életmódszépségeit: Patakban mosdani, bográcsból enni, felfedezni a környező erdőt, tűzifát gyűjteni az esti tábortűzhöz, ébresztőóra helyett gondtalanul madárcsiripelésre ébredni, villanyáram nélkül élni.

Aki bátrabb, és még több kalandra vágyik, alhat sátorban a ház mellett, hogy reggel a füle mellett szólaljon meg a tücsök, és a patak csobogására ébredjen. Nálunk sátrat is lehet bérelni.

Csíkrákostól a házig kikövezett erdei út vezet, kocsival megközelíthető, de ha kalandosabb utazásra vágyik a közösség, lovas szekeret is lehet bérelni, vagy gyalog kirándulva is ki lehet jutni.

A Várpataki Erdei Ház bérleti díja kulcsosházként 135 RON/nap (legalább két napra bérlés esetén).

A Cserekert Fogadó napi három étkezést szívesen biztosít, 15 RON/fő/nap az ára. A kiszállítást is vállaljuk, személyenként 4 RON-ért, a napi étkezés ára kiszállítva 19 RON. 

Érdeklődni, megrendelni az office@cserekert.ro e-mail címen és a 0740587017 telefonszámon lehet.

Ha inkább szervezett programot igényelnek azt is biztosíthatunk, mintaként ajánljuk figyelmükbe az Ábel a hargitán, és a Bakkancskoptató gyalogtúra programjainkat.

Online foglalás

Kérjük jelezze szállás, vagy programfoglalási igényét az űrlap kitöltésével.
Az üzenet mezőbe írja meg, hogy Várpataki Erdei Házat szeretné igénybe venni!

Kiemelt ajánlataink

Átutazóban ebédeljen nálunk
Átutazóban ebédeljen nálunk

Rendeljen tőlünk svédasztalt
Rendeljen tőlünk svédasztalt

Kövessen minket a Facebookon!